Hoogtepunten uit de Luchtvaart - DVD

Hoogtepunten uit de Luchtvaart - DVD

1324654
Uit winkelvoorraad, één werkdag! Op is Op!!
€ 28,92
1 werkdag

- 1 - DE BOEING B-17 - 2 - EEN EEUW LUCHTVAART 1903 - 3 - SPITFIRE - 4 - CONCORDE - 5 - BEROEMDE BRITSE STRAALJAGERS - 6 - DE F-16 - 7 - HET VERHAAL VAN DE ROYAL AIR FORCE - 8 - MESSERSCHMITT

 

- DE BOEING B-17 - EEN LUCHTVAARTLEGENDE IN BEELD:
De Boeing B-17, het befaamde vliegende fort, is synoniem geworden met de Amerikaanse inzet om Europa te bevrijden van het nazi-juk. Dit programma toont zeldzame kleurenbeelden van het ontwerpstadium en de bouw van de B-17 en doet door middel van archiefbeelden uitgebreid verslag van de verrichtingen van de machtige Boeing boven het door oorlog geteisterde Europa. Ook is een prominente rol weggelegd voor de geliefde ‘Sally B’, een van de laatste nog vliegende B-17’s en de topattractie van menige vliegshow.

- EEN EEUW LUCHTVAART 1903 - 2003:
Toen Orville Wright in 1903 de eerste gemotoriseerde vlucht aller tijden maakte, vervulde hij een droom die zo oud was als de mensheid. In deze fascinerende documentaire volgen we de pijlsnelle carrière van het vliegtuig. Wat begon als een staketsel dat nauwelijks één man honderd meter door de lucht kon verplaatsen, groeide binnen een eeuw uit tot een ranke machine die met supersonische snelheden de hele aarde omspant.

- SPITFIRE - BRITSE HOOP IN OORLOGSTIJD:
De Spitfire is een van de meest geliefde vliegtuigen aller tijden. De makers van deze documentaire vertellen het verhaal van deze luchtvaartlegende aan de hand van kwalitatieve topbeelden van de vele verschillende versies van de ‘Spit’. Ook is gebruik gemaakt van uniek archiefmateriaal vanaf de eerste testvluchten tot aan de laatste ontwikkelingsstadia. Verder is de Spitfire in actie te zien tijdens de heroïsche Battle of Britain en in de vorm van de Seafire aan boord van vliegdekschepen in de Stille Oceaan.

- CONCORDE - EINDE VAN EEN TIJDPERK:
De Concorde was een unieke technologische prestatie, geboren in een tijd waarin supersonisch reizen de weg naar de toekomst wees. In deze documentaire wordt de geboorte van de Concorde op de voet gevolgd op tal van plekken in Groot-Brittannië en Frankrijk. Ook is zeldzaam archiefmateriaal te zien van experimentele vliegtuigen die speciaal voor het testprogramma van de Concorde werden gebouwd.

- BEROEMDE BRITSE STRAALJAGERS:
Dit programma gaat in op de ontwikkeling van enkele van de meest spraakmakende straaljagerontwerpen uit de Britse geschiedenis: de Vampire, de Hunter, de Lightning en de Buccaneer. Natuurlijk komen ook recentere succesnummers als de Jaguar, de Harrier en de Tornado uitgebreid ter sprake, en de toekomst wordt treffend in beeld gebracht met een kennismaking met de gloednieuwe Eurofighter Typhoon.

- DE F-16 - VERDEDIGER VAN HET WESTEN:
De F-16 ‘Fighting Falcon’ is ’s werelds populairste moderne jager. In deze documentaire zijn unieke beelden van het testprogramma van de F-16 te zien, en wordt uitgebreid ingegaan op zijn staat van dienst, vooral tijdens de beide Golfoorlogen. En: een Belgische F-16 geeft een unieke demonstratie van wat de ‘Viper’ nog steeds kan.

- HET VERHAAL VAN DE ROYAL AIR FORCE:
Deze documentaire bevat zeldzaam archiefmateriaal, nieuwe beelden en gesprekken met kenners van de bevlogen geschiedenis van de Britse luchtmacht. Beleef de massale luchtaanvallen op nazi-Duitsland mee en volg het straaltijdperk vanaf de eerste Meteors tot en met de spectaculaire Tornado-acties van Desert Storm.

- MESSERSCHMITT - EEN LUCHTVAARTLEGENDE IN BEELD:
Vliegtuigbouwer Willi Messerschmitt ontwierp twee van de meest spraakmakende toestellen van de Tweede Wereldoorlog: de Bf 109 en de Me 262. We volgen de ontwikkeling van de Bf 109 en de Me 262, ’s werelds eerste operationele straaljager. Andere toestellen die aan bod komen, zijn de zware Bf 110 escortejager en de spectaculaire Me 163 Komet onderscheppingsjager met raketvoortstuwing.

- 1 - DE BOEING B-17 - EEN LUCHTVAARTLEGENDE IN BEELD (55 min.)
- 2 - EEN EEUW LUCHTVAART 1903 - 2003 (106 min.)
- 3 - SPITFIRE - BRITSE HOOP IN OORLOGSTIJD (53 min.)
- 4 - CONCORDE - EINDE VAN EEN TIJDPERK (51 min.)
- 5 - BEROEMDE BRITSE STRAALJAGERS (54 min.)
- 6 - DE F-16 - VERDEDIGER VAN HET WESTEN (50 min.)
- 7 - HET VERHAAL VAN DE ROYAL AIR FORCE (114 min.)
- 8 - MESSERSCHMITT - EEN LUCHTVAARTLEGENDE IN BEELD (46 min.)

Beeldformaat
4:3

Sottotitoli, Sous-titres, Subtitles, Subtítulos, Tekster, Undertexter, Untertitel
Nederlands - Dutch
Taal origineel, Original language, Originalsprache, Langue d'origine, Idioma original
Engels gesproken - English spoken
Talen, Sprachen, Langues, Lingue, Idiomas, Språk
Engels gesproken - English spoken
Tagline:
Hoogtepunten uit de luchtvaart
Media-type:
DVD
Aantal disc(s):
8 Discs
Kijkwijzer leeftijd:
Alle leeftijden
Speelduur in min. (plm.):
540
Land van herkomst, Country of origin, Pays d'origine:
Nederland
Art. informatie:
DVD-Classics, de webshop met eerlijke prijzen! | Hoogtepunten uit de luchtvaart (DVD) Documentaire Special Interest 5400644022690
Datum art. update:
27-09-2017 00:10:18
Datum art. release:
01-01-2007 00:00:00
Conditie:
Origineel - Nieuw
Artikel nummer:
1324654
Afbeeldingen:
De afbeelding(en) is/zijn slechts ter illustratie! Alle gesponsorde producten, bedrijfsnamen, merknamen, handelsmerken en logo's zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.
Opmerking:
Tussentijdse (actie-dag)prijswijzigingen, invoer-fouten en pakket-formaat (porto), tijdelijk niet leverbaar nadrukkelijk voorbehouden!
Product status:
Uit winkelvoorraad, één werkdag! Op is Op!!
Updaten voorraad:
Wij maken regelmatig een voorraad update, het kan echter wel gebeuren dat een artikel is uitverkocht!
Uw bestelling:
Stel uw vragen aub "voor" aanschaf van een DVD of Blu-Ray!!
1 Item
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Welkom bij DVD-Classics.

Webshop langzaam? Het is soms erg druk!
Wilt U misschien eerst de Google reviews van
DVD-Classics bekijken voordat U verder gaat?
DVD-Classics Google Reviews
Klik
En kijk eens rond in de shop!
Nog 1968 titels uit voorraad leverbaar!

Trustpilot review

Wij gebruiken alleen functionele cookies en geen reclame rommel!