• Alleen online
Oude egyptenaren - DVD (1997)

De Oude Egyptenaren - DVD (1997)

1202528
Levertijd? Zie productstatus!
€ 16,52

Generaties van historici en archeologen worden geboeid door het oude Egypte. Hun publicaties, zowel feiten als verzinsels, vinden bij een groot publiek gretig aftrek.

Generaties van historici en archeologen worden geboeid door het oude Egypte. Hun publicaties, zowel feiten als verzinsels, vinden bij een groot publiek gretig aftrek.

Samen met het British Museum duikt Egypte in haar geschiedenis, om aan de hand van nooit eerder vertoond materiaal en 3D computer animaties, een complete gids door de grootste beschaving uit de oudheid aan te kunnen bieden...

De laatste jaren heeft een nieuwe generatie van archeologen de woestijn uitgekamd en tempels en graftombes opnieuw grondig onderzocht.

In deze eerste aflevering reizen we duizenden jaren terug, naar de tijd van de Farao’s; Levende Goden die probeerden te bemiddelen tussen de Goddelijke krachten en de demonische chaos.
Ontworpen als stapstenen naar het hiernamaals, waren de piramides geen geïsoleerde grafstenen, maar een uiting van een religieuze en architecturale cultuur.

Bijvoorbeeld de piramides van Giza een wonderbaarlijke constructie die voor de oude Egyptenaren een machine voor de wederopstanding van hun koning betekende...

De mummies van de Farao’s werden begraven in tombes vol goud. Het Goddelijke metaal, het vlees der Goden. Om dit goud te bemachtigen werd oorlog gevoerd tegen de verachtelijke buitenlandse heersers; de Kushites in het zuiden. Met deze overwinning werd Egypte de grootste en rijkste beschaving van de oude wereld. In het land van de Kushites lagen namenlijk de meest waardevolle goudmijnen...

De oude Egyptenaren geloofden in vele goden en evenzoveel demonen. Zij hadden invloed op elk aspect van het leven en moesten dus tevreden gehouden worden. De Goden stonden voor orde, de demonen voor chaos.

Tempels waren het centrum van de macht om de fragiele balans tussen de twee oerkrachten te bewaren. Met behulp van priesters konden de Egyptenaren met spreuken en offers zelfs communiceren met de onderwereld! Veel mensen geloven dat de Egyptenaren geobsedeerd werden door de dood.

Niets is minder waar, zij hielden zich meer bezig met het eeuwige leven NA de dood. Mummificatie was daarbij cruciaal.

In deze laatste aflevering laten wetenschappers zien hoe de oude Egyptenaren leefden en stierven aan de hand van geavanceerde computerscanners.

Beeldformaat
4:3

Geluidsformaat
Dolby Stereo

Ondertiteling
Nederlands

Talen
Engels

Sottotitoli, Sous-titres, Subtitles, Subtítulos, Tekster, Undertexter , Untertitel
Nederlands
Tagline:
Slaven en Piramides, Sfinxen en Farao's
Aantal disc(s):
2 Discs
Artikel nummer:
1202528
Datum art. release:
01-01-2007 00:00:00
Datum art. update:
22-05-2019 11:25:31
Kijkwijzer leeftijd:
Alle leeftijden
Media-type:
DVD
Productiejaar:
1997
Art. informatie:
DVD-Classics, de webshop met eerlijke prijzen! | Oude egyptenaren (DVD) Documentaire Geschiedenis 8717377002934
Speelduur in min.:
250
Afbeeldingen:
De afbeelding(en) is/zijn slechts ter illustratie! Alle gesponsorde producten, bedrijfsnamen, merknamen, handelsmerken en logo's zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.
Conditie:
Origineel
Opmerking:
Tussentijdse (actie-dag)prijswijzigingen, invoer-fouten en pakket-formaat (porto), tijdelijk niet leverbaar nadrukkelijk voorbehouden!
Product status:
Bestelbaar - 2 - dag(en) vanaf leverancier, onze geschatte levertijd 2-20 werkdagen daarna!
Updaten voorraad:
Wij maken regelmatig een voorraad update, het kan echter wel gebeuren dat een artikel "tijdelijk" is uitverkocht!
Uw bestelling:
Stel uw vragen aub "voor" aanschaf van een DVD of Blu-Ray!!
Levertijd:
Zie productstatus!
Nog leverbaar?:
Ja, zie voor levertijd "Productstatus"
No reviews
Product added to compare.

Wij gebruiken alleen functionele cookies en geen reclame rommel!