Bresson Box - DVD (2010)

Bresson Box - DVD (2010)

1436480

Bresson box

Robert Bresson werd in 1901 geboren in Bromont-Lamothe, Puy-de-Dôme; Hij was de zoon van een Franse officier en begon zijn loopbaan als schilder. In 1934 maakt hij zijn eerste kortfilm: ‘Les Affaires Publiques’. Bresson draaide in zijn veertigjarige carrière ‘slechts’ 13 langspeelfilms. Hij was niet de man van de grote commerciële successen, maar zijn films werden wel als meesterwerken onthaald. Hij werd dan ook vaak beloond met prijzen. In 1962 kreeg hij op het festival van Cannes ‘Le prix special’ voor ‘Le Procès de Jeanne d’Arc” en in 83 ‘Le grand prix’ voor de prent ‘L’Argent’. Een hele reeks eretekens, waaronder ‘La Légion d’honneur’ en ‘Le Commandeur des Arts et des Lettres’ vielen hem te beurt. Robert Bresson stierf in Frankrijk in 1999. Hij liet een uitzonderlijk oeuvre na en wordt beschouwd als één van de grootste filmmakers van de twintigste eeuw.

Proces de Jeanne d'Arc: Evocatie van het proces van de beroemde maagd. Bresson baseerde zich hiervoor op de authentieke teksten van het ‘proces ter veroordeling’ en de getuigenissen en verklaringen tijdens het ‘proces van de rehabilitatie’.

L'argent: Een jonge kerel, Yvon, komt door een bagatel - hij koopt een fotokader met een vals biljet van 500 frank - in een stroom van criminaliteit en uiteindelijk ook wanhoop terecht. De gevangenis, de breuk met zijn echtgenote, de dood van zijn kind en een poging tot zelfdoding drijven hem er uiteindelijk toe om een bijzonder absurde en moorddadige stap te zetten.

Pickpocket: Gefascineerd door het idee dat “bekwame mannen die voor onze maatschappij absoluut noodzakelijk zijn” aan de wetten kunnen ontsnappen, wordt Michel zakkenroller. Ondanks een commissaris, die een oogje in het zeil houdt, en Jeanne die van hem houdt, kan hij het stelen niet laten.. Hij wordt gevat. In de gevangenis komt hij er achter welke weg hij heeft afgelegd om het hart van Jeanne te blijven beroeren.

Regisseur(s), Director(s), Directeur(s):
Robert Bresson
Tagline:
Bresson box
Aantal disc(s):
3 Discs
Artikel nummer:
1436480
Datum art. release:
10-06-2010 00:00:00
Datum art. update:
29-12-2017 10:00:39
Kijkwijzer leeftijd:
Afgeraden voor kinderen onder de 6
Kijkwijzer rating:
Geweld
Land van herkomst, Country of origin, Pays d'origine:
Frankrijk
Media-type:
DVD
Productiejaar:
2010
Art. informatie:
DVD-Classics, de webshop met eerlijke prijzen! | Bresson box (DVD) Drama World Cinema 5412012155046
Speelduur in min.:
223
Afbeeldingen:
De afbeelding(en) is/zijn slechts ter illustratie! Alle gesponsorde producten, bedrijfsnamen, merknamen, handelsmerken en logo's zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.
Conditie:
Origineel
Opmerking:
Tussentijdse (actie-dag)prijswijzigingen, invoer-fouten en pakket-formaat (porto), niet meer leverbaar nadrukkelijk voorbehouden!
Updaten voorraad:
Wij maken regelmatig een voorraad update, het kan echter wel gebeuren dat een artikel is uitverkocht!
Uw bestelling:
Stel uw vragen aub "voor" aanschaf van een DVD of Blu-Ray!!
Levertijd:
Helaas, het artikel is vervallen!

In 2003 besloot Guy Van Erp om DVD-rechten aan te kopen voor het Benelux territorium. Dit was meteen de start voor de eigen E.I.C. DVD-labels ‘Lime Lights Pictures' en ‘Orion Channel'. Deze labels veroveren een eigen, unieke plaats binnen de DVD-markt.

Waar Lime Lights Pictures de focus legt op films en hoogstaande, kwalitatieve tv-series, biedt Orion Channel een uitgebreide keuze aan documentaires in verschillende categorieën en genres, waaronder geschiedenis, wetenschappen, religie en vrije tijd.

De uitdaging voor het team achter Lime Lights Pictures en Orion Channel bestaat er in om in de toekomst de breedte van het assortiment kwaliteitsproducten verder uit te breiden en te versterken en aan de eindconsument aan te bieden. Alle nieuwe titels worden dan ook met zorg gekozen, mooi verpakt en met veel ‘liefde voor het vak' in de markt gezet.

No reviews

3 andere producten in dezelfde categorie:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Schrijf u nu in voor onze DVD-Classics nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte van leuke actie-aanbiedingen!
Verwacht geen dagelijkse mails! Wij maken geen misbruik van uw aanmelding!Onderstaand advertentie is voor sponsoring van deze webshop.
(advertentie)

Wij gebruiken alleen functionele cookies en geen reclame rommel!