De Oude Egyptenaren - DVD (1997) View larger

Online only

De Oude Egyptenaren - DVD (1997)

1202528

New

De Oude Egyptenaren - DVD (1997)

More details

Delivery time? See productstatus!

By buying this product you can collect up to 1 loyalty point. Your cart will total 1 point that can be converted into a voucher of 0,20 €.


19,99 €

Add to wishlist

Data sheet

Sottotitoli, Sous-titres, Subtitles, Subtítulos, Tekster, Undertexter , Untertitel Nederlands
Tagline: Slaven en Piramides, Sfinxen en Farao's
Number of disc(s): 2 Discs
Product number: 1202528
Date Release: 01-01-2007 00:00:00
Date Update: 20-06-2018 11:25:45
View age: All ages
Media-type: DVD
Production year: 1997
Art. information: DVD-Classics, de webshop met eerlijke prijzen! | Oude egyptenaren (DVD) Documentaire Geschiedenis 8717377002934
Playing time: 250
Images: The image (s) is / are for illustration purposes only! All sponsored products, company names, brand names, trademarks and logos are the property of their respective owners.
Condition: Original
Note: Intermediate (offer) price changes, input errors and packet format (postage) expressly reserved!
Product status: Bestelbaar - 3 - dag(en) vanaf leverancier, onze levertijd 2-20 werkdagen daarna!
Updated stock: We regularly update stocks, but it may happen that an item is "temporarily" sold out!
Your order: Ask your question please "before" you buy !! If an order is made and then canceled for whatever reason, you are paying the PayPal charge!
Delivery time: Zie productstatus!
Still available ?: Ja, zie voor levertijd "Productstatus"

More info

Generaties van historici en archeologen worden geboeid door het oude Egypte. Hun publicaties, zowel feiten als verzinsels, vinden bij een groot publiek gretig aftrek.

Samen met het British Museum duikt Egypte in haar geschiedenis, om aan de hand van nooit eerder vertoond materiaal en 3D computer animaties, een complete gids door de grootste beschaving uit de oudheid aan te kunnen bieden...

De laatste jaren heeft een nieuwe generatie van archeologen de woestijn uitgekamd en tempels en graftombes opnieuw grondig onderzocht.

In deze eerste aflevering reizen we duizenden jaren terug, naar de tijd van de Farao’s; Levende Goden die probeerden te bemiddelen tussen de Goddelijke krachten en de demonische chaos.
Ontworpen als stapstenen naar het hiernamaals, waren de piramides geen geïsoleerde grafstenen, maar een uiting van een religieuze en architecturale cultuur.

Bijvoorbeeld de piramides van Giza een wonderbaarlijke constructie die voor de oude Egyptenaren een machine voor de wederopstanding van hun koning betekende...

De mummies van de Farao’s werden begraven in tombes vol goud. Het Goddelijke metaal, het vlees der Goden. Om dit goud te bemachtigen werd oorlog gevoerd tegen de verachtelijke buitenlandse heersers; de Kushites in het zuiden. Met deze overwinning werd Egypte de grootste en rijkste beschaving van de oude wereld. In het land van de Kushites lagen namenlijk de meest waardevolle goudmijnen...

De oude Egyptenaren geloofden in vele goden en evenzoveel demonen. Zij hadden invloed op elk aspect van het leven en moesten dus tevreden gehouden worden. De Goden stonden voor orde, de demonen voor chaos.

Tempels waren het centrum van de macht om de fragiele balans tussen de twee oerkrachten te bewaren. Met behulp van priesters konden de Egyptenaren met spreuken en offers zelfs communiceren met de onderwereld! Veel mensen geloven dat de Egyptenaren geobsedeerd werden door de dood.

Niets is minder waar, zij hielden zich meer bezig met het eeuwige leven NA de dood. Mummificatie was daarbij cruciaal.

In deze laatste aflevering laten wetenschappers zien hoe de oude Egyptenaren leefden en stierven aan de hand van geavanceerde computerscanners.

Beeldformaat
4:3

Geluidsformaat
Dolby Stereo

Ondertiteling
Nederlands

Talen
Engels

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

De Oude Egyptenaren - DVD (1997)

De Oude Egyptenaren - DVD (1997)

De Oude Egyptenaren - DVD (1997)

30 other products in the same category: